Χάρηκα για την εκλογή Biden  όχι επειδή έχω κάποια γνώμη για τον ίδιο αλλά επειδή έχω άποψη για τον προηγούμενο. 

Ο Trump εκπροσωπεί κατά την δική μου αντίληψη όλα όσα πρέπει να αποφύγουμε για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης ως είδος:  

Να αποφύγουμε την κατάρρευση της παγκοσμιοποίησης προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τους πόρους και τις δυνατότητες της ανθρωπότητας στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Μπορεί σε τοπικό η συγκυριακό χρόνο να μας βοηθάει η τοπική παραγωγή αλλά εάν σκεφτούμε την παγκόσμια οικονομία ως ένα ενιαίο σύστημα τότε η παγκοσμιοποίηση της παραγωγής είναι απλή λογική. 

Να αποφύγουμε την απαξίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος το οποίο κινδυνεύει από τον λαϊκισμό. Σήμερα η διάδοση των  social media δίνει βήμα ομιλίας σε όλους αλλά κάνει ταυτόχρονα περισσότερο ευάλωτους τους ανθρώπους στην κατανόηση και αξιολόγηση της αλήθειας. Το σκάνδαλο της cambridge analytica  και ο τρόπος με τον οποίο κέρδισαν τις εκλογές για λογαριασμό του Trump αποδεικνύει ότι με στοχευμένη αποστολή ψευδών ειδήσεων μπορείς να κερδίσεις τις εκλογές όταν ο στόχος σου δεν γνωρίζει ότι είναι στόχος. Αυτή την πρακτική ήρθε να απαγορεύσει ή τουλάχιστον να μετριάσει ο Ευρωπαϊκός κανονισμός 2016/679 γνωστός ως GDPR. Άλλωστε κάθε αυταρχικό και φασιστικό καθεστώς στην Ιστορία στηρίχθηκε πρώτα στην προσέλκυση του εκλογικού σώματος με ψευδείς ειδήσεις . Για όλα φταίνε κάποιο άλλοι :οι Εβραίοι, οι Κινέζοι οι Μετανάστες , οι Έλληνες , οι μαύρες γάτες οι ψεκασμοί κλπ 

Να αποφύγουμε την απώλεια του Δυτικού τρόπου ζωής. Της επιστημονικής τεκμηρίωσης, των ατομικών δικαιωμάτων, της ανεξιθρησκείας. Αυτά θα καταφέρνουμε να τα διατηρούμε όσο αυτά μας παρέχουν την βάση για την αντίστοιχη οικονομική υπεροχή σε παγκόσμια κλίμακα. Εάν η οικονομική υπεροχή του δικού μας , δυτικού τρόπου ζωής, της Ευρώπης και Αμερικής, καταρρεύσει τότε το κενό θα καλυφθεί από το σύστημα της Κίνας και της Ρωσία στο οποίο η ισότητα στις ευκαιρίες είναι πρωτίστως θέμα κομματικό. Η καλλιέργεια της εσωστρέφειας και η διασπορά του φόβου προς το ξενόφερτο ως δικαιολογία για την προφύλαξη του Δυτικού Τρόπου Ζωής είναι η συνταγή για την απώλεια της. Ο δικός μας τρόπος ζωής στηρίχθηκε ακριβώς στο αντίθετο: την εξωστρέφεια, στην διαφορετικότητα γνώμης και της αναζήτησης της γνώσης. Έτσι βγήκαμε από τον μεσαίωνα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κοινωνία μας είναι έρμαιο στον ερχομό των μεταναστών αλλά το ακριβώς αντίθετο. Μπορεί όποιος θέλει να έρθει να ζήσει μαζί μας αλλά θα ζήσει όπως ζούμε εμείς και όχι εμείς όπως ζούσε αυτός εκεί από όπου ήρθε. 

Κανένας φασίστας δεν είπε ότι είναι φασίστας. Όλοι επαγγέλλονταν ένα καλύτερο μέλλον το οποίο μπορούσαν να εξασφαλίσουν μόνο εάν τους δίναμε πλήρη και απόλυτη εξουσία προκείμενου να μπορέσει απρόσκοπτα να επιτύχει τα σχέδια του. Για να το πετύχουν υπάρχει ένας ιστορικός αλγόριθμός : 

  • Έχω την απόλυτη λύση και γνωρίζω καλύτερα από όλους τον τρόπο για να γίνουμε όλοι πλούσιοι και ευτυχισμένοι
  • Μας επιβουλεύονται όλοι οι άλλοι και σχεδιάζουν συνεχώς την εξόντωση μας
  • Τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας είναι διεφθαρμένα και ο στόχος τους είναι να μην εκλεγώ
  • Δεν φταίω εγώ ποτέ. Φταίνε όλοι οι άλλοι τους οποίους και απολύω η εκτελώ με την πρώτη ευκαιρία.

 Τα ίδια έλεγε ο Χίτλερ, και ο Στάλιν, τα ίδια κάνει ο Ερτογάν, ο Πούτιν και τα ίδια ευελπιστούσε να κάνει και ο Τράμπ θαυμάζοντας όλους αυτούς